Как да станем богати в 13 стъпки? (част 2)

10.11.2015г.
Как да станем богати в 13 стъпки? (част 2)

 

7. Решителност: Победете съмненията с решителност.

 Ключова черта сред най-богатите хора по света е тяхната решителност. Забогателите със собствени усилия се отличават с бързо вземане на решения и непоколебимост, именно защото притежават това качество. „Хората, които не успяват да натрупат богатство, често имат една обща черта – бавят се във вземането на важни решения, или често променят мнението си“, пише Хил. Решителността не е просто обща черта сред по-заможните, но едно от най-важните качества, които всеки лидер трябва да притежава.

8. Постоянство: Не спирайте, докато не получите това, което искате

Постоянството е от решаващо значение, когато се опитвате да натрупате богатство. Много рядко нещата се случват веднага и от първия път. Малко са хората, които се отличават с волята да продължават, въпреки трудностите и първоначалните неуспехи. Тези хора обаче често са сред най-успешните и богати в света. „Богатството не идва, само защото е желано. То идва при хората с определени планове, подкрепени от конкретни желания и постоянство“, пише Хил. Най-успешните хора се отличават с това, че преодоляват провалите си. „Няма значение колко пъти си се провалил. Важното е да успееш само веднъж“, коментира Марк Кубан, успял предприемач и инвеститор.

9. Сила на ума: Обградете се с най-добрите Най-богатите хора често са хора обградени от талантливи колеги и приятели и това не е случайно. Въвличането на няколко интелигентни и творчески ума в определена идея е много по-силно средство за нейното постигане. „Група електрически батерии ще осигури много повече енергия, отколкото една батерия“, обяснява Хил. Това до голяма степен обяснява защо богатите хора са склонни да се сприятеляват с други богати хора. "Когато сте в среда на умни и успешни личности, е налице много по-голям шанс да повишите богатството си“, според автора Стийв Сийболд. „Хората стават такива, с каквито се съберат. Затова победителите са привличани от победители“.

10. Впрегнете сексуалното желание: Изберете съвместим партньор Сексуалната енергия е мощна човешка енергия - тя създава физическия живот и когато е впрегната и пренасочена в правилна посока, може да подобри вашата креативност, страст, ентусиазъм и упоритост - все неща, критични за натрупване на богатство. „Сексуалното желание е най-могъщото от физическите човешки желания. Когато са задвижвани от него, хората развиват острота на въображение, смелост, воля, упоритост и творчески способности, непознати за тях до сега“, според Хил. Любовта, романтиката и сексът са емоции, способни да отведат хората до върховни постижения, когато се комбинират правилно. Подкрепата от партньора също е критична за достигане на целите.

11. Посъздание: Освободете се от негативните и наблегнете на позитивните мисли Ако наистина искате да бъдете богати, то трябва първо да „засеете желанието“, а после да набиете в съзнанието и подсъзнанието си плана за постигането на тази цел. „Положителни и отрицателни емоции не могат да заемат ума в един и същ момент. Затова отървете се от негативните мисли. Ако искате да бъдете успешни и да забогатеете, то много е важно положителните емоции да доминират над негативните“, съветва Хил.

12. Мозък: Обкръжете се с други умни и успешни хора и се учете от тях

Нашият мозък е „предавател и приемник на мисловни вибрации“ – той поглъща мислите от други хора, които са в нашето обкръжение. Това прави мозъкът ни още по-креативен, ако сме се обградили с хора с голям мисловен потенциал. „Всеки човешки мозък е способен да улавя вибрациите на мисълта, изпращани от други мозъци“, коментира Хил.

 

13. Инстинкт: Вярвайте на шестото си чувство Крайният принцип за доверие на „шестото ви чувство“ трябва да се прилага, само ако сте усвоили и прилагате горепосочените 12 принципа. „С помощта на шестото ви чувство ще бъдете предупредени за предстоящи опасности навреме и ще можете да ги избегнете. Това чувство ще ви направлява успешно и по пътя към нови инициативи и идеи за увеличаване на богатството ви“, пише от Хил.

Коментари: 0

Коментари