2% ръст в туризма

14.09.2015г.
2% ръст в туризма

По думите на директора на Института по анализи и прогнози за туризма, Румен Драганов, през тази година е отчетен ръст от 2% в областта на туризма.

Той определя летния сезон, като нормално протичащ, дори с ръст от около 2%: „Не се сбъднаха всички апокалиптични прогнози по отношение на туризма. Нямаше някакъв срив. Напротив. В параметъра „брой туристи” отчитаме един ръст в рамките на около 2%, с който ще приключи годината”, заяви Драганов.

Неочаквано май, юни и юли са били слаби за морския туризъм, докато август и септември са надвишили очакванията спрямо 2014г. „Така се възстановиха се нормалните параметри” - казва Драганов и допълва, че се очаква още един силен туристически уикенд, около 22 септември.

„Тези четири дни, които се очертават почивни, ще бъдат доста интензивни по отношение на пътуванията, както в страната, така в чужбина, тъй като се очаква времето до края на месеца да се задържи хубаво”, заяви Драганов. Очаква се в периода 19 до 22 септември да се реализират около 280 хиляди пътувания в страната и около 83 хиляди в чужбина, основно в Гърция.

Коментари: 0

Коментари