Историята на една преуспяла жена

23.09.2014г.
Историята на една преуспяла жена

Мишел Пелузо знае какво означава да се изкачи в йерархията в света на бизнеса като млада жена. Освен това е и жена, изправяла се пред редица предизвикателства и справила се с тях.

Изпълнителният директор на Gilt Groupe (популярен сайт за онлайн покупки) все още мисли, че е "страхотно време да си жена в бизнеса": „Мисля, че е добре лекото подценяване“, казва тя. В това открива нещо зареждащо и стимулиращо.

Още като дете Мишел започва малък бизнес в двора на къщата и успява да си изкарва пари от това. Признава, че за формирането й като бизнес дама е допринесъл баща й. Всеки ден, когато се е прибирал от работа, той започвал да говори за бизнес и клиенти.

Според Мишел колективната работа и сплотеността на екипа са от основно значение един бизнес да просъществува. Пелузо, която основава първата си организация с нестопанска цел на крехката възраст от 15 години, споделя своите съвети към младите дами: „Бях много по-несигурна в много отношения спрямо другите, когато бях по-млада. Просто се позовавах на мнението им и го мислех за по-меродавно.Трябва да се балансира между знанието кой сте и основата върху, която се изграждате като човек, както и да сте отворени за други мнения. Истинската критика ще ви гарантира едно усещане за вашата същност. Доверявайте се напълно и на вътрешния глас“.

Коментари: 0

Коментари