Какво е видеомониторинг и защо е полезен?

02.02.2017г.
Какво е видеомониторинг и защо е полезен?

Видеомониторинг е услуга с превантивно и ефикасно действие. Представлява денонощно видеонаблюдение, в реално време, на даден обект и гарантира незабавна реакция при установяването на проблем и настъпили необичайни проблеми в наблюдаваната среда.

Денонощното наблюдение на даден обект гарантира спокойствие на клиента през цялото време. Той може да бъде абсолютно сигурен, че дори и да има някакъв проблем, екипът, който наблюдава камерите ще може да реагира адекватно и в кратък срок като се свърже със съответната служба и по този начин ограничи вредите.

Видеомониторингът е сравнително нова услуга за страната и има за цел да предостави спокойствие на клиента. Обикновено такива услуги са индивидуални и предварително се уточняват изискванията и правилата между клиента и фирмата, която предоставя услугата.
Услугата е най-ефикасна, когато е съчетана с паник бутон, СОТ система и автопатрули, което значително намалява времето, нужно за реакция при евентуални инциденти, посегателства, кражби и др.

В много случаи видеомониторингът успешно замества нуждата от физическа охрана, особено ако ползваната техника е с високо качество и е разположена правилно в наблюдавания обект.

Коментари: 0

Коментари