КТБ АД подари лятна ваканция за победителите в Осемнадесетия национален шампионат за деца в риск

17.12.2012г.
КТБ АД подари лятна ваканция за победителите в Осемнадесетия национален шампионат за деца в риск

На 10.12.2012 г. в гр. София се проведе Осемнадесетият национален шампионат за деца в риск под наслов „Спортът - достъпен за всички деца". Организатор на събитието беше Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи, а нейн основен партньор и спонсор е Корпоративна търговска банка АД. Програмата на състезанията обедини 420 деца от 28 дома в цяла България, които премериха сили в пет вида спорт - футбол на малки врати, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса и бадминтон.

Сред официалните гости на шампионата бяха председателят на БОК Стефка Костадинова, зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, зам. - министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов и Калин Каменов, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Комплексният победител в шампионата, децата от ДДЛРГ „Петър Димитров" в с. Първомай, беше награден от Стефка Костадинова и изпълнителния директор на Корпоративна търговска банка АД Илиан Зафиров. Като допълнителен стимул за победилите, банката пое ангажимент за покриване на разноските по организиране на лятна ваканция за тях през 2013 г. „За тях ще има почивка на морето, а другата хубава новина е, че КТБ АД остава и догодина основен партньор на Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи", анонсира г-н Зафиров.

Политиката на КТБ АД в посока подкрепа на деца в риск намира израз и в реализирането на проекта „Проследяване на развитието на физическата дееспособност на децата от домовете", чиято основна идея е създаване на навици у възпитаниците на ДДЛРГ да се грижат за физическата си дееспособност като форма на здравословен начин на живот. През пролетта и есента на 2012 г. с финансовата помощ на банката се проведоха и четири регионални турнира в градовете Русе, Стара Загора, Габрово, Благоевград.

 

Осемнадесетият национален шампионат за деца в риск е част от дългосрочния ангажимент на КТБ АД за социализиране на младежите в институции и осигуряване не само на по-добри условия на живот, но и на възможности за развитие.

Коментари: 0

Коментари