5 мита за GPS проследяването

11.07.2018г.
5 мита за GPS проследяването

В ежедневната си комуникация с клиенти, фирмите предлагащи услуги за управление на автомобилният парк срещат различни митове за GPS проследяването. Въпреки факта, че системите за управление на автопарка се увеличават и вече са доказали своите оперативни ползи, все още има много погрешни схващания, които изкривяват пазара. В тази публикация ще преминем през 5 от най-популярните митове и ще ви обясним защо не са верни.

1. Системите за GPS проследяване са твърде скъпи

Не, не са. Като се има предвид силната конкуренция в практически всички отрасли, свързани с транспорта - всеки търси начини за увеличаване на производителността и намаляване на разходите. Не можете да контролирате цените на горивата, но можете да контролирате разхода на гориво (поне до известна степен). Системите за управление на автопарка, които включват устройства за GPS проследяване и управление на горивото, могат да помогнат много по този въпрос. Реалността е, че в дългосрочен план е много по-скъпо да нямаме система за GPS проследяване на автопарка.

2. Малките фирми не се нуждаят от система за GPS проследяване

Размерът не е от значение - всеки може да се възползва от една система за управление на автопарка. Независимо дали имате 5, 50, 500 или повече автомобила, предимствата остават еднакви: можете да ги следвате на карта и да изчислявате по-ефективни маршрути, да подобрявате обслужването на клиентите, лесно да събирате отчети, да получавате предупреждения и т.н. размерът на вашия автопарк не променя това. Друго погрешно схващане, което върви заедно с това е, че системите за управление на автопарка са ненужни, тъй като можете да използвате мобилните си телефони, за да сте информирани за местоположението на водачите, статуса на работа и т.н. Е, на първо място, в някои случаи това е просто против закона, на второ място - това не е достатъчно неефективно, а с решение за управление на автомобилния парк можете да видите всичките си автомобили на една карта с няколко кликвания, заедно с десетки други показатели, което ще ви помогне лесно да увеличите ефективността на доставките на компанията.

3. Всички услуги за GPS управление на автопарк са еднакви

Вярно е, че има много услуги и много от тях са подобни, но те не са еднакви. Всички те биха ви позволили да видите къде се намират вашите автомобили (надяваме се), но не всички от тях ще растат с вас, ще ви предложат техническа поддръжка след закупуването на продукта или ще коригират услугите си, за да задоволят вашите нужди. Един реномиран доставчик на услуги ще ви осигури всички тези характеристики.

4. Системите за управление на автопарка нарушават неприкосновеността на личния живот на служителите

Това е едно от най-честите притеснения, които много от клиентите на GPS проследяването имат. Въпросът е, че управителите на фирмата трябва да обяснят на своите водачи защо тази система се прилага и че основната цел е ефективността. Освен това системите за управление на автомобилния парк също спомагат за подобряване на безопасността на шофьорите, тъй като вече не се налага да използват мобилен телефон, за да информират мениджърите за доставки, спирки и т.н., освен че техните камиони са по-защитени от кражба. Всяка система за управление на автопарка също служи като проверка на извършената работа.

5. Монтажът и обучението отнема много време

Всъщност монтажът на едно GPS устройство отнема около 1 час.

Този 1 час обаче е нужен, за да бъде монтирано надеждно GPS устройството, като цялата процедура се извърши внимателно, за да не се наруши интериора на автомобила.

Що се отнася до изучаването на системата, това зависи от услугата и колко сложен е техният потребителски интерфейс, но това също не би отнело много време на човек с базови компютърни умения.

Също така е важно да проверите дали услугата предлага мобилно приложение, така че цялата информация да е налице, когато не сте в офиса. И като цяло - всички системи за управление на автопарка са предназначени да ви спестят време, така че не бива да се притеснявате за този мит изобщо.

Така че, ето, ние сме преминали през 5-те най-чести митове за системите за управление на флота. Погрешните схващания не трябва да засягат развитието на нищо и е важно да се справим с тях, за да стимулираме положителните промени. Ако и вие се интересувате от система за управление на автопарка, може да разгледате една от основните услуги за GPS проследяване в България.

 

Коментари: 0

Коментари