SIBIZ разкрива 1500 нови работни места в IT сферата у нас

21.09.2016г.
SIBIZ разкрива 1500 нови работни места в IT сферата у нас

Преди няколко дни стартира изграждането на новия високотехнологичен център на американската компания за микропроцесори SIBIZ в Пловдив. Тя е специализирана в разработката на интегрални схеми (ASIC), интегрирани системи върху чип (SoC), програмируеми логически матрици (FPGA) и фърмуеъри.

Сградата, чиито строеж започна на 14-ти септември, изцяло ще помещава дейността на SIBIZ. Според кмета на града инж. Иван Тотев, решението за строеж е взето след дълго обмисляне и задълбочен анализ. „Това е показател дали Пловдив е добро място за живот и правене на бизнес” – добавя Тотев.

Инвестицията в строежа и оборудването на сградата е близо 15 млн. лева. Според плановете на компанията, сградата ще е съобразена с всички изисквания на IT индустрията:

  • Аудитории
  • Стаи за отдих
  • Тренировъчни зали
  • Зали за презентации
  • Лаборатории
  • Модерни офиси

Според представителя на SIBIZ инж. Роди Дервишев, Пловдив е изключително подходящ за създаването на офис на компанията. Той коментира, че вярва в бъдещето на града и вижда потенциал в развитието на IT бизнеса там.

„Една от по-големите ни цели е да започнем да работим с университетите по-усилено, защото IT индустрията, както и всяка друга, не може да се развива без ефективна академична система.” – коментира още Дервишев.

Сградата на SIBIZ ще се намира в кв. „Гладно поле” между „Метро” и сградата на Техническия университет. Планираната площ на сградата надхвърля 19 500 кв.м и с нейното построяване, се очаква да бъдат открити близо 1500 нови работни места.

Коментари: 0

Коментари