Варненци превръщат обикновени чаши в произведения на изкуството

27.05.2016г.
Варненци превръщат обикновени чаши в произведения на изкуството

Всяко нещо, направено на ръка и с много любов е изключително само по себе си. “Hand-made”-а стана изключително популярен по света, а вече и у нас. Започнаха да се появяват различни картички, кутии, пликове и рамки, които са ръчно изрисувани или декорирани.

От скоро на пазара се появиха и ръчно декорирани бутилки, декантери и чаши за вино. Изключителните предмети се изработват от двама варненци – Косе и Светла, които работят в тандем, под общото име “Kose Winehouse, а уникалните им произведения бързо набират популярност и успех сред потребителите.

Първоначално бизнесът на амбициозните българи започва със създаването на испано-португалски ресторант с иберийска кухня, музика и вино, който е първи по рода си в България. Като ценители на виното обаче, Косе и Светла решават, че това е напитка, която заслужава да бъде силно популяризирана, ето защо създават един от първите винени барове у нас, който позиционират в Морската градина на Варна.

От няколко години обаче, двамата варненци се занимават само с декорация на винени бутилки, чаши и декантери.

„С такава декорация се занимаваме от няколко години. От момента в който решихме да покажем на нашите клиенти, че освен това което консумират е много важно с кого, къде, как и в какво го консумират. Виното е "приятел", с който трябва да се контактува подобаващо.” – коментират Косе и Светла.

В магазина си във Варна, те предлагат много разнообразни вина, предимно от малки български изби, където виното се създава с много любов.

„За да се насладят нашите клиенти още по-пълно на тази Божествена напитка ние декорираме ръчно чашите и декантерите, които използват. Декорираме и бутилките, които освен виното носят и едно артистично послание на притежателите си.” – споделят талантливите варненци.

За изработката на уникалните предмети, Косе и Светла използват акрилни бои и пасти, които са напълно безвредни, а изработката на комплект от 2 чаши и бутилка отнема около 2 седмици.

Въпреки, че българската „публика” е много взискателна, двамата варненците се радват на голям интерес към продуктите си. Те споделят, че в последните години, българите са започнали да отдават нужното внимание и оценка на ръчния труд, който се котира много високо по цял свят.

Според талантливия тандем, бизнесът в България е труден за стартиране, поради множеството бюрократични пречки, които спират развитието на новите бизнес начинания.

Косе и Светла обаче, остават позитивно  настроени към бизнес климата у нас и съветват всеки, който стартира бизнес да не се отказва и да продължава да се развива, въпреки всички трудности, които се изпречват на пътя му.

Коментари: 0

Коментари