Как да изкараме пари, когато сме безработни?

27.11.2015г.
Как да изкараме пари, когато сме безработни?

В днешно време става все по-трудно човек да си намери работа, която да го удовлетворява напълно. Някои хора пък губят своито позиции, дори и да са професионалисти в областта си. Ако се случи така, че останете без работа, не се отчайвайте. Приготвили сме ви няколко начина, чрез които може да си докарвате нещо отгоре. Ето ги и тях:

Грижете се за домашни любимци

Този допълнителен доход е чудесен, ако обичате животните. Много от по-заможните хора плащат на някого да гледа домашните им любимци, докато са на работа или на почивка. Потърсете подобни възможности, заплащането е добро в сравнение с извършения труд.

Продайте старите си вещи

Всеки има дрехи, които вече не носи, книги, които е прочел, аксесоари, които са му омръзнали и други различни вещи, които не ползва от години. Разровете се из дома си и със сигурност ще намерите подобни предмети, които може да пуснете за продажба в един от многобройните сайтове за тази цел и да изкарате пари от старата си, непотребна вещ.

Станете „клиент призрак”

Това е човек, нает отресторант, магазин или хотел, който посещава конкурентен обект, за да провери обслужването, обстановката, интериора, кухнята и всичко останало, като се преструва на обикновен клиент. След това докладва за проверените неща и препоръчва подобрения. В САЩ вече има сайтове, които набират подобни кадри, но в България все още няма подобна услуга.

Използвайте хобито си

Ако сте сръчни, обичате да създавате от нищо-нещо, умеете да плетете, да правите бижута или коледна украса от непотребни вещи, може да се опитате да изкарате пари с таланта си. Има сайтове, които могат да ви дадат идеи и да ви помогнат в начинанията, това са сайтове като Pinterest и Etsy.

Участвайте в онлайн проучвания

От вас се иска само да отговаряте на въпроси или да попълвате анкети в сайтове, които извършват статистически проучвания. Заплащането е различно за всеки сайт и всяко проучване, за това добре прочетете условията преди да приемете.

Включете се във фокус групи

Големите компании често наемат хора, които да участват във фокус групи. Целта на тези  групи е да се разучи начина на мислене на потребителя и да се изгради маркетинг стратегия на тази база.

Участвайте в медицински експерименти

 

Умишлено сме сложили този вариант на последно място, защото е най-опасен и непрепоръчителен. Ако имате спешна нужда от пари, може и да го обмислите, но задължително се информирайте за потенциалните рискове за здравето ви.

Коментари: 0

Коментари