Оптимистични прогнози: През 2020г. бедните у нас ще са с 260 хил. души по-малко

26.08.2015г.
Оптимистични прогнози: През 2020г. бедните у нас ще са с 260 хил. души по-малко

Ангажимента, който е поело българското правителство, предвижда намаляване на бедността у нас, като през 2020 се очаква бедно живеещите хора да бъдат с 260 хиляди души по-малко. Планът включва намаляване на безработицата през 2015-2016, увеличаване на доходите и съответно по-ниска безработица и бедност.

Проектът съдържа конкретни мерки и дейности, индикатори, отговорни институции, източници на финансиране и срокове за изпълнение на заложените приоритети в Националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване 2020” - това обясниха от пресцентъра на кабинета.

През 2015 и 2016 година, усилията ще се насичат към равностойно предучилищно и училищно образование, устойчивост на социалните плащания и качествено здравеопазване. Целта на тези стъпки е основно да бъде намалена бедността.

“В приетия документ са заложени и мерки за подобряването на жилищните условия на уязвимите групи и подкрепа на бездомните. За постигането на целите в Плана и Националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване 2020 се поставя акцент върху партньорството между централната, местната власт и неправителствения сектор” - добавиха от Министерския съвет.

Коментари: 0

Коментари