НЕИЗДАВАНИ МЕМОАРИ НА СИМЕОН РАДЕВ ИЗЛЯЗОХА С ПОДКРЕПАТА НА КТБ АД

16.04.2014г.
НЕИЗДАВАНИ МЕМОАРИ НА СИМЕОН РАДЕВ ИЗЛЯЗОХА С ПОДКРЕПАТА НА КТБ АД

Под заглавието „Лица и събития от моето време" и с подкрепата на Корпоративна търговска банка АД издателска къща „Захарий Стоянов" издаде неизвестни досега мемоари на Симеон Радев.

Книгата поставя началото на пълното издание на спомените на бележития български публицист, дипломат и общественик. Тя съдържа т. нар. ранни спомени на Симеон Радев до 1901 г. - неговите ученически години в Македония и Цариград, както и студентските му години в Женева.

Съзряването на Симеон Радев се случва на фона на драматичните събития в поробена Македония и по време на полагането на основите на съвременната българска държава в свободното Българско княжество. Авторът описва участието си в борбите за национално освобождение и обединение, както и първите си стъпки в дипломатическата кариера.

Читателите ще се срещнат за първи път с пълнокръвните образи на българските политици и държавници от правителствата на Димитър Греков, Тодор Иванчов, ген. Рачо Петров, Петко Каравелов и д-р Стоян Данев, ще станат свидетели на важни национални и световни исторически събития, пречупени през погледа на един от най-големите български майстори разказвачи Симеон Радев.

С подкрепата на това издание КТБ АД отново доближава българския читател до най-големите шедьоври на българската и световната култура, история и литература.  

Коментари: 0

Коментари